Štajerska prestolnica Maribor je drugo največje mesto v državi, hkrati simpatično, majhno in vpeto v čudovito naravo Pohorja na eni ter vinorodnih gričev na drugi strani reke Drave. Iz nekdanjega industrijskega središča se je Maribor razvil v pomembno kulturno mesto dežele na sončni strani Alp – ne nazadnje leta 2012 nosi naziv Evropska prestolnica kulture. Prepustite se najboljšemu, kar vam ponuja ena ključnih turističnih destinacij v Sloveniji s svojo raznoliko in kvalitetno ponudbo!

Bogata vinska tradicija najstarejše trte na svetu, utrip mesta s cvetočo kulturno dediščino, lega med vinorodnimi griči in zelenim Pohorjem ter raznolike možnosti za raziskovanje, rekreacijo, sprostitev, zabavo in srečanja vas bodo prepričali, da ima »toti Maribor« srce in dušo ter da smo Mariborčani odlični gostitelji. 

Staro mestno jedro obljublja nepozabna doživetja: sprehodite se po dravskem nabrežju ter živahnih ulicah in trgih, kjer se zgodovina in tradicija mešata z dinamičnostjo in sodobnostjo. Naj vas očarajo najstarejši predel mesta, Lent, z najstarejšo trto na svetu, s srednjeveškimi stolpi in ostalinami mestnega obzidja, pa Grajski trg z gradom in muzejem, Glavni trg s Kužnim znamenjem in Rotovžem, Slomškova stolnica s čudovitim  razgledom z zvonika  in spomenikom prvega mariborskega škofa Antona Martina Slomška, židovska sinagoga, pa umetnostna galerija in gledališče, če nanizamo zgolj nekatere. 

Več o Mariboru
www.maribor-pohorje.si
www.maribor.travel

Turistične informacije
TIC Maribor
(informacije, rervacije, vodeni ogledi, spominki)

Partizanska cesta 6a
2000 Maribor 
Tel: 02 234 66 11 
E-mail: tic@maribor.si 
 
Odpiralni čas:
ponedeljek – petek  9:00 – 19:00 
sobota, nedelja in prazniki 9:00 – 18:00 

Več o Sloveniji
www.slovenia.info

Namestitev, izleti, pokušine slovenskih jedi v času festivala

AGENCIJA M
www.agencija-m.com 
info@agencija-m.com

INES TOURS
www.ines-tours.si
info@ines-tours.si

Vreme
www.vreme-si.com