mezzosopran
Viktória je rojena leta 1977 v madžarskem mestu Mezőtúr. Z učnimi urami petja je pričela na srednji glasbeni šoli Béla Bartók v mestu Békéscsaba, med drugimi tudi v razredu Márije Toldy. Leta 1997 je postala članica zbora Madžarskega radia in leta 1998 Madžarskega nacionalnega zbora.

Študirala je na ugledni Akademiji za glasbo Franza Liszta v Budimpešti pri Évi Andor (petje) in Balázsu Kovaliku (gledališče). Kot študentka je redno pela v produkcijah operne družbe Miskolc (Carmen – glavna vloga, Niklausse – Les Contes d'Hoffmann). Leta 2009 je prejela nagrado na pevskem tekmovanju Belvedere na Dunaju

Leta 2006 je zabeležila svoj prvi nastop v Državni operi v Budimpešti v vlogi Maddalene (Rigoletto). Med vlogami, ki jih je izvajala za vodilno madžarsko lirično gledališče, najdemo tudi vloge kot so Olga (Onegin), Cherubino, Marcellina (Le Nozze di Figaro) in druge.

Nastopila je z vsemi velikimi madžarskimi simfoničnimi orkestri, med njimi tudi s Festivalskim orkestrom Ivána Fischerja iz Budimpešte (Ullmann: Atlantski cesar) in Madžarskim nacionalnim filharmoničnim orkestrom Zoltána Kocsisa. Redno sodeluje na opernem festivalu Wagner Ádáma Fischerja v Budimpešti (Flosshilde, Rossweise). Prav tako pa je tudi predana pevka samospevov (Schubert, Schumann, Wolf, Bartók, Kodály, Mahler, R. Strauss, itd.)

Koncerti

Triptih 3: Svetloba in tema

9.9.2012

Oda radosti

15.9.2012