orgle in čembalo
Tomaž Sevšek, rojen leta 1978, je s študijem orgel začel na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu pri Zsigmondu Szathmáryju, obenem pa je študiral tudi čembalo pri prof. Robertu Hillu. Med študijem se je leto dni v okviru izmenjave dodatno izobraževal na Eastmanovi glasbeni šoli v Rochestru (ZDA), kjer je orgle študiral pri Davidu Higgsu, čembalo pa pri Arthurju Haasu.

Leta 2003 je v Freiburgu zaključil podiplomski študij orgel in diplomiral iz čembala. Je trikratni prejemnik prve nagrade na Tekmovanjih mladih slovenskih glasbenikov in prejemnik druge nagrade na Evropskem tekmovanju mladih orglavcev leta 1998 v Ljubljani. Leta 2002 je zmagal na severnoameriškem izbornem tekmovanju za Mednarodno orgelsko tekmovanje Calgary, leta 2003 pa je bil finalist Mendelssohnovega tekmovanja v Berlinu.

Tomaž Sevšek uspešno koncertira doma in v tujini (Nemčija, Avstrija, Italija, Nizozemska, Španija, ZDA). Redno nastopa z orkestrom Slovenske filharmonije, s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije pa sodeluje tudi kot čembalist. Je soustanovitelj komorne zasedbe za staro glasbo Musica Cubicularis in zavoda Harmonia Antiqua Labacensis.

Od leta 2004 je predsednik Slovenskega orgelskega društva. Poglobljeno se posveča izjemno širokemu spektru orgelske in komorne glasbe od pozne renesanse do glasbene avantgarde 21. stoletja.

Koncert

Triptih 3: Svetloba in tema

9.9.2012