violina
Rebecca je bila rojena v Melbournu in nastopala po vsem svetu. Kot solistka je igrala s Simfoničnim orkestrom iz Melbourna, Tasmanskim simfoničnim orkestrom, Mikkeli City Orchestra in mnogimi drugimi pod taktirko priznanih dirigentov, kot so O. Caetani, S. Lang-Lessing, A. Volmer in druga velika imena.

Zmagala je na koncertnem tekmovanju Avstralske nacionalne akademije za glasbo (2005 in 2007), prejela ABC nagrado za mlade izvajalce v skupini za godala (2008), štipendijo Nelly Apt, prvo nagrado na Avstralskem koncertnem in pevskem tekmovanju (2009), štipendijo John Hopkins in nagrado Mikkeli na mednarodnem violinskem tekmovanju Citta di Brescia (2010). Tako leta 2008 kot tudi 2009 jo je Age Magazine uvrstil na seznam top 100 najbolj vplivnih ljudi v Melbournu.

Soustanovila je Hamer kvartet, s katerim je na tekmovanju za komorno glasbo Asia Pacific prejela prvo nagrado, nagrado občinstva in veliko nagrado Musica Viva za najboljši avstralski ansambel leta 2009,

istega leta je bil kvartet prav tako izbran za ABC nagrado revije Limelight Magazine kot »najboljši novinec«.Kvartet je zmagal tudi na tekmovanju za komorno glasbo ANAM leta 2007 in koncertiral po Veliki Britaniji in Evropi v letih 2008 in 2009. Hkrati so zabeležili tudi koncerte na Festivalu Norfolk in Norwich in mednarodnem glasbenem festivalu na posestvu Prussia Cove.

Že vrsto let je Rebecca tudi osrednja članica Komornega orkestra iz Melbourna, s katerim nastopa kot prva violina in solistka. Študirala je pri Alice Waten na Avstralski nacionalni akademiji za glasbo in na Konservatoriju v Sydneyju, pred tem pa pri W. Hennerryju na Univerzi v Melbournu (medicino in umetnost).

Leta 2008 je postala članica ACO programa za mlade umetnike in se leta 2010 pridružila ACO.

Več o Rebecci Chan

Koncert

Thorns N' Roses

11.9.2012