čelo
Violončelist Primož Zalaznik, rojen leta 1984 v Ljubljani, je leta 2006 diplomiral v razredu prof. Miloša Mlejnika, zatem pa je pri njem opravil še podiplomski študij.

Izpopolnjeval se je tudi na Visoki šoli za glasbo v Kölnu v razredu prof. Clausa Kanngiesserja, na Folkwang Hochschule Essen v razredu prof. Younga Changa Choja in pri prof. Robertu Nagyu, solo violončelistu Dunajskih filharmonikov, ki ga je povabil tudi k sodelovanju z orkestrom Dunajskih filharmonikov pod taktirko Gustava Dudamela.

Je prejemnik številnih nagrad na domačih in tujih tekmovanjih mladih glasbenikov. Med drugim je leta 2004 na mednarodnem tekmovanju violončelistov v Lieznu osvojil drugo mesto in drugo nagrado, leta 2006 pa je na državnem tekmovanju TEMSIG osvojil zlato plaketo in prvo nagrado ter letos na 4. mednarodnem tekmovanju v Trevisu prvo nagrado. Kot član godalnega kvarteta je osvojil na državnem tekmovanju TEMSIG leta 2005 zlato plaketo in prvo nagrado ter z njimi prejel tudi Prešernovo nagrado.

Kot solist ali komorni glasbenik nastopa po vsej Sloveniji in tudi v tujini – Hrvaška, Italija, Avstrija, Nemčija. V Sloveniji je koncertiral na vseh najpomembnejših festivalih. Solistično je nastopil z orkestroma Opere in baleta SNG Ljubljana (Čajkovski) ter s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija (Haydn, Šostakovič).

Svoje znanje je nadgrajeval na mojstrskih tečajih pri številnih priznanih pedagogih kot so Reinhard Latzko, Matt Heimovitz, Gustav Rivinius, Wen-Sinn Yang, godalni kvartet Vogler, godalni kvartet Apollon Musagete itn.

Od leta 2008 je zaposlen kot namestnik solo violončelista v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija.

Koncert

CelloRocks!

13.9.2012