Diplomirala na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani iz francoskega jezika in književnosti in slovenskega jezika in književnosti. Bila na študijskem izpopolnjevanju na Faculte de Lettre et d'Art v  Dijonu, Francija.

Od leta 1985 je novinarka v kulturni redakciji časnika Večer. Njeni članki so citirani v slovenski enciklopedistiki in leksikografiji (Slovenski biografski leksikon, Slovenska encikopedija, Enciklopedija slovenskega izseljenskega slovstva).  Bila je dolgoletna urednica kulturne redakcije dnevnika Večer in urednica priloge V soboto časnika Večer.

Sodelovala je kot publicistka  z različnimi kulturnimi in s kulturo povezanimi mediji. Področja njenega žurnalističnega dela so kulturnopolitični fenomeni, kulturna politika, medijska kultura, diaspora,  kulturna zgodovina, manjšinska literatura, nove  umetniške prakse, televizija.

Je dobitnica Glazerjeve listine 2012, najvišjega priznanja Maribora za prispevek h kulturi.

Bila je in je še članica številnih žirij – med drugim mednarodne strokovne žirije Festivala Borštnikovo srečanje, žirije za nagrado za mladinsko književnost Večernica, za knjižni prvenec na Slovenskem knjižnem sejmu, za Veronikino nagrado.  Bila je predsednica odbora za knjigo pri Uradu za kulturo Mestne občine Maribor.

 

Vodi javne okrogle mize o  kulturi,  bibiotekarstvu, novi glasbi in javne pogovore z uglednimi kulturniki.

Raziskovala je slovensko kulturno emigracijo v seriji portretov o slovenski diaspori, književnikih, filozofih, umetnikih vseh profilov, ki živijo zunaj domovine – od Japonske do Argentine. Mejna območja, stik jezikov in kultur, ustvarjanje v večjezičnosti, asimilacija in podobni fenomeni so temelj njenega profesionalnega zanimanja. Njeni intervjuvanci so  mnoga velika imena svetovne scene – od Dalajlame, Adama Michnika do Pascala Brucknerja, Tzvetana Todorova, Jana Fabra, Charlesa Simica, Libuše Monikove,  Dimitrija Popovića, Borisa Pahorja itd.

Leta 2000 je v soavtorstvu ob 50. obletnici Založbe Obzorja izdala monografsko knjigo Jože Košar – humanist in založnik  Leta 2007  je izšla  hrvaško-slovenska  knjiga Zagrebški Slovenci 2005-2007, 25 portretnih intervjujev s Slovenci, živečimi in delujočimi v Zagrebu.

Izdajatelj in pobudnik hrvaške izdaje  je bil Svet slovenske nacionalne manjšine mesta Zagreba.

Kot soavtorica je sodelovala v monografiji ob 80-letnici SNG Maribor V vrtincu nasprotij, je soavtorica  Leksikona kulture in družbe v Mariboru in esejističnega projekta Slovenska pisateljska pot v založništvu Društva slovenskih pisateljev. Pred izidom pri Cankarjevi založbi je knjiga Maribor z nostalgijo.