kontrabas
Maxime je pri sedemnajstih letih v njegovi rodni Kanadi navdušenje nad jazzom pritegnilo k igranju kontrabasa. Svoj študij je zaključil na Konservatoriju za glasbo v Quebecu a Montreal pri Renéju Gosselinu, nadaljeval pa je z magisterijem iz glasbe na Univerzi Rice v Houstonu pri Tomothyju Pittsu in Paulu Ellisonu, kjer je prejel tudi polno univerzitetno štipendijo in subvencijo Kanadskega umetniškega sveta (Canada Arts Council) in Kanadskega pomožnega sklada za raziskave (Canadian Research Assistance Fund). Od leta 1998 je vodilni kontrabasist pri Avstralskem komornem orkestru (ACO).

Nastopil je že z mnogimi orkestri, med katerimi najdemo tudi Izraelski mednarodni simfonični orkester SHIRA, Svetovni orkester Jeunesses Musicales, Sydneyjski simfonični orkester, Simfonični orkester iz Montreala in Simfonični orkester WDR iz Kölna. Sodeloval je na festivalih kot so Spoleto festival v Italiji, Avstralski festival komorne glasbe v Townsvillu, Sydneyjski festival in Huntington festival v mestu Mudgee.

Redno se pojavlja v okviru serije koncertov Sensational Sundays na Sydneyjskem konservatoriju za glasbo. Z ACO-jem je kot solist igral Piazzolovi deli Kicho in Contrabajissimo, Folk Song Jamesa Ledgerja, Crime and Punishment Matthewa Hindsona in Mozartovo delo Per questa bella mano s Teddyjem Tahujem Rhodesom.

Kot pedagog je sodeloval pri nacionalnem glasbenem taboru AYO, Sydneyjskem mladinskem orkestru, na Univerzi v New South Walesu in Avstralski nacionalni akademiji za glasbo. Trenutno poučuje na Sydneyjskem konservatoriju za glasbo.

Kot ne nabira letalskih milj, Maxime kot navdušen potapljač in plavalec uživa svoj prosti čas v morju.

Koncerti

Joint Forces
12.9.2012