viola, tenorska violina, viola d‘Amore
Luc Gysbregts je študiral violino na konservatoriju v Antwerpnu. Leta 1989 je na Kraljevem konservatoriju v Bruslju prejel prvo nagrado za violo in leto kasneje za komorno glasbo.

Leta 1991 je sprejel redno zaposlitev v Kraljevem filharmoničnem orkestru iz Flandrije. Med tem je nadaljeval študij na belgijskem konservatoriju Lemmensinstituut, kjer je leta 1993 pridobil višjo diplomo za violo. 

Od leta 2000 dela kot samostojni umetnik, da se lahko poglobljeno posveča zgodovinski izvajalski praksi. Leta 1998 je začel sodelovati z orkestrom Anima Eterna pod vodstvom Josa van Immerseela, leta 2005 pa je soustanovil zelo uspešen baročni orkester B'Rock.

Igra tudi v drugih ansamblih, kot so Les Agrémens, Il Fondameto, Collegium Brugense, De Profundis in Flamska opera, če jih naštejemo le nekaj. Ti ansambli so ga popeljali v mnoge evropske države, na Japonsko, Kitajsko, v Brazilijo, Združene države in Južnoafriško republiko.

Z leti je število instrumentov, ki jih igra, naraslo. Tako sedaj ne igra le sodobne in baročne viole, temveč tudi tenorsko violino, ki je kopija starega modela Andree Amatija (1574).

Njegova velika ljubezen je viola d'Amore, sam pa igra na kopijo Johannesa Raucha (1742). Pred kratkim je z njo nastopil v bruseljski operni hiši 'La Monnaie' s Händlovim delom Orlando skupaj z Renejem Jacobsom. 

Koncerti

Triptih 3: Svetloba in tema
09.09.2012