čembalo in orgle
Na svoji umetniški poti se je usmeril predvsem k glasbi visoke renesanse in baroka. Redno nastopa na vseh pomembnih glasbenih in drugih prizoriščih na Hrvaškem in v tujini. Po zaključenem študiju orgel in čembala na Akademiji za glasbo v Zagrebu in izpopolnjevanju na Visoki glasbeni šoli v Lübecku je aktivno sodeloval pri Hrvaškem baročnem ansamblu in v ansamblih Musica da camera in Erato.

Kot solist in komorni glasbenik se je osredotočil na redko izvajana dela za čembalo in orgle ter dela komornega značaja. Sodeloval je s številnimi priznanimi hrvaškimi in svetovnimi umetniki s področja interpretacije glasbe visoke renesanse in baroka (Eggar, Cummings, Mackintosh, Niquet, Mitchell, Marcon, Haselböck in drugi).

Prejel je veliko nagrad in priznanj za svoje umetniško in liturgično glasbeno ustvarjanje, med katerimi najdemo tudi tretjo nagrado na mednarodnem orglarskem natečaju Andrea Antico da Montona iz leta 2004 v Umagu, na katerem je žiriji predsedoval organist in čembalist za staro glasbo svetovnega slovesa Gustav Leonhardt. V umetniškem sodelovanju z maestrom Josipom degl' Ivelliom je posnel več tonskih in DVD zapisov s poudarkom na interpretaciji hrvaških avtorjev umetniške in liturgične glasbe.

Kot soustanovitelj Malega festivala za čembalo in ansambla Camerata Garestin kontinuirano dela na uveljavljanju muziciranja na čembalu in v komornih zasedbah.

Kot organist je delal po različnih cerkvah v Zagrebu.

Leta 2007 sta mu Ministrstvo za kulturo Republike Hrvaške in Hrvaško združenje samostojnih umetnikov podelilo status samostojnega umetnika kot rezultat več letne intenzivne prisotnosti na vseh relevantnih umetniških prizoriščih v Republiki Hrvaški.

Je podpredsednik Hrvaškega združenja čembalistov »Continuo«.

Leta 2010 je bil imenovan za docenta na oddelku za klavir, čembalo in orgle na Akademiji za glasbo v Zagrebu.

Koncert

Vir navdiha

7.9.2012