Janez Podlesek - violina
Janez Podlesek je bil rojen leta 1981 v Ljubljani. Violino se je začel učiti pri sedmih letih pri profesorju Hervinu Jakončiču na Glasbeni šoli Domžale. Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana pri profesorici Dušanki Stražar. Leta 1999 je prejel Škerjančevo nagrado. Glasbena pot ga ni vodila daleč, saj je študij violine nadaljeval v razredu profesorja Primoža Novšaka na Akademiji za glasbo. Leta 2004 je diplomiral in septembra 2006, prav tako pri profesorju Novšaku, končal še podiplomski študij. Izpopolnjeval se je pri Leonidu Sorokovu, Helfriedu Fisterju, Ilanu Gronichu in Tomažu Lorenzu.
Na tekmovanjih v Ljubljani,  Zagrebu in Gorici je osvojil več nagrad. Med študijem je dvakrat prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo.

Redno deluje v Triu Clavimerata; z njim je posnel tri zgoščenke.
Sodeluje še s številnimi priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, kot so Arvid Engegård, pihalni kvintet Slowind, Mirjam Kalin. Od septembra 2004 je koncertni mojster orkestra Slovenske filharmonije in Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Kot član Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije je decembra 2006 prejel Bettetovo listino.

Koncerti

Triptih 3: Svetloba in tema

09.09.2012