klavir
Izabella je pričela z igranjem klavirja pri sedmih letih in je po študiju in mojstrskih tečajih pri G. Kurtágu, F. Radosu, S. Falvaiju in drugih diplomirala na Akademiji za glasbo Franza Liszta v Budimpešti.

Kot komorna glasbenica se je Izabella veliko pojavljala z umetniki kot so H. Holliger, M. Perény, R. Vlatković in njen soprog, pianist D. Várjon, s katerim pogosto zelo uspešno nastopata na dveh klavirjih. Izredno iskana je kot glasbena spremljevalka za pevce - tako je med drugimi spremljala J. Banse, J. Németh in R. Ziesak, posnela dve zgoščenki s S. Sass pri CANT-ART in zgoščenko z deli Bartóka, Kodályja in Ligetija z A. Rost pri založbi Warner Classics.

Izabella je nastopila na mednarodnih glasbenih festivalih kot so švicarski glasbeni festival Ittingen, nemška Hitzacker Festival in Heidelberger Frühling ter angleški mednarodni glasbeni seminar Prussia Cove.

Kot solistka je koncertirala z vodilnimi madžarskimi orkestri, Kremerato Baltico in Camerato Bern. Redno sodeluje z Madžarskim nacionalnim radiem in televizijo ter Švicarskim nacionalnim radiem, prejela pa je tudi številni nagrade na klavirskih tekmovanjih.

Koncerti

Vir navdiha

7.9.2012

Triptih 2: Vizije

9.9.2012

"PA KAJ?!"

14.9.2012