viola
Christopher Moore je rojen v Newcastlu. Iz časa otroštva se najbolj spominja svoje mame Patricije, ki se je pripeljala na dvorišče svojega doma z majhnim modrim violinskim kovčkom na zadnjem sedežu avtomobila. Christopherjeva mati Pat je bila vedno predana amaterska glasbenica, ki je Chrisa vodila na koncerte v Sydneyju in Newcastlu, še preden se je ta naučil zavezati vezalke na čevljih. Po učenju violine pri vplivnih sydneyjskih učiteljih suzuki metode učenja Marjorie Hystek in pokojnemu Haroldu Brissendonu, je študij glasbe končal v New Castlu pri violinistki in pedagoginji Elizabeth Holowell.

Po sodelovanju s Simfoničnim orkestrom Adelaide in simfoničnimi orkestri z Nove Zelandije se je Chris odločil, da se bo preizkusil še v igranju viole. Vedno je bil namreč mnenja, da je njegova glava zaradi violine videti prevelika. Leto in pol je sodeloval z Melbournskim simfoničnim orkestrom in nato postal prvi violist. Hkrati je z drugimi kolegi MSO-ja nastopal v komornih zasedbah. Med vrhunce svojih nastopov pa šteje koncert s skupino Kiss.

Začetek uspešnega sodelovanja Chrisa Moora z Avstralskim komornim orkestrom sega v leto 2006, ko je kot gostujoči prvi violist nastopil najprej na avstralski turneji orkestra, nato pa še na turneji v Maleziji. Med tem časom je tudi uspešno opravil avdicijo za vodjo viol pri tem orkestru.

Christopher igra violo, ki jo je leta 1937 izdelal Arthur E. Smith v Sydneyju.

 

Koncert

VSE

8.9.2012

Triptih 1: Francija

9.9.2012

Thorns N' Roses

11.9.2012

Iz mnogih, eno

12.9.2012