čelist in komik
Tilen Artač je rojen leta 1985 v Ljubljani. Junija 2007 je magistriral na Akademiji za glasbo v Zagrebu pri prof. Valterju Dešpalju. Glasbeno izobraževanje je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Gradcu pri prof. Rudolfu Leopoldu in komorno glasbo pri prof. Chii Chovu. Že v času šolanja je dosegel vidne uspehe. Prejel je prvo nagrado na evropskem tekmovanju Alpe-Jadran v Gorici, prvo nagrado in zlato plaketo pa na državnem tekmovanju. Je član klavirskega tria Tempo giusto,s katerim je prav tako prejel prvo nagrado na državnem tekmovanju in prvo nagrado na evropskem tekmovanju v Majanu (Italija). Kot solist in komorni glasbenik je nastopal doma in na tujem: Moskva, Helsinki, Bruselj, Dunaj (Musikverein), Amsterdam (Cello Biennale 2008), Pariz, London, Dubrovnik ...

Kot solist je nastopil z Zagrebško Filharmonijo v veliki dvorani Vatroslav Lisinski v Zagrebu in z orkestrom United na Festivalu Bled leta 2008 in 2009.

Kot član ansambla Cellomania (ansambel 12-ih violončel) je sodeloval s svetovno priznanimi glasbeniki, kot sta Mischa Maisky in Giovanni Sollima.

Od leta 2004 je član ekipe imitatorjev in ustvarjalcev radijske oddaje Radio GA GA in televizijske oddaje HRI-bar pod taktirko radijske in televizijske legende Saša Hribarja. Sodeloval in nastopal je tudi na zabavnih oddajah kot so: Piramida, Spet doma,TLP … V tandemu GodArt je nastopil na Festivalu Bled, v Unionski dvorani v Ljubljani s svetovno znanim stand up komikom, imitatorjem in igralcem v filmih Policijska akademija Michaelom Winslowom in septembra 2010 v klubu Magic-Comedy Club Hermosa Beach v Los Angelesu.