sopran
Theresa se je rodila leta 1990 v mestu Vorau, Avstrija. Že v vrtcu je igrala klavir in v času osnovne šole pela pri različnih zborih. Med letom 2004 in letom 2009, ko je opravila maturo, je sodelovala na mnogih nastopih z zborom in tekmovanjih.

Med 2004 in 2009 je trenirala petje na glasbeni šoli Pöllau-Vorau-Joglland. Od oktobra 2009 študira petje in instrumentalno-pevska pedagogika na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti (KUG) v Gradcu pri Univ. Prof. Annemarie Zeller.

V opernih produkcijah na graški univerzi je nastopala kot Monica v G. C. Menottijevi »The Medium« in kot Palček Rosnik v E. Humperdinckovi »Janko in Metka«. Poleg tega je imela učne ure tudi pri Angeliki Kirschlanger.

Letos je začela tudi s študijem samospeva in oratorija na KUG pri Prof. Joseph Breinl in Prof. Robert Heimann. Velika nastopa s skupino musiKost in zborovskih projektih.

V produkciji muzikalov pri Musical Company Waldbach je med 2008-2010 igrala vlogo Natalie v predstavi J. DiPietrija »All shook up«, Rusty v »Footloose« T. Snowa, Virginije v »Poe« E. Woolfsona. Od leta 2005 vodi pevski ansambel »klangfarbe«, s katerim redno nastopa po avstrijski Štajerski.

Projekt

Glasbeni odklop