klarinet
Ognjen Popović se je rodil leta 1977 v Pančevu, Srbija, kjer je obiskoval nižjo in srednjo glasbeno šolo. Leta 1999 je pod vodstvom profesorja Ulfa Rodenhäuserja diplomiral na Akademiji za glasbo v Stuttgartu, dve leti kasneje pa pridobil magisterij na Akademiji za glasbo v Münchnu. Kot solist ali član komornih ansamblov je nastopil že po vsem svetu. V svoji karieri je Ognjen sodeloval že z Münchensko filharmonijo, Evropskim komornim orkestrom, Filharmonijo Nacija, Beograjsko filharmonijo, Radijskim orkestrom Valencia, akademskima orkestroma iz Münchna in Stuttgarta …

Je večkratni nagrajenec mednarodnih glasbenih tekmovanj doma in v tujini. Od leta 2002 je prvi solo klarinet Beograjske filharmonije. Istega leta je ustanovil komorni ansambel »Balkanska komorna akademija«, ki ga sestavljajo znana imena iz sveta klasične glasbe.

Poleg glasbene kariere je Ognjen Popović predavatelj za klarinet in saksofon na mednarodni glasbeni delavnici pihal v Tivtu, od leta 2007 naprej pa tudi docent na čislani akademiji za komorno glasbo »Villa Musica« v Nemčiji in profesor za klarinet in saksofon na beograjski Akademiji lepih umetnosti.