Nika je obiskovala Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru - smer ples, hkrati pa se je v drugem letniku srednje šole vzporedno vpisala tudi na klasično solopetje v razredu prof. Jolande Korat. Po uspešno opravljeni maturi je bila sprejeta na graško Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost (Universität für Musik und darstellende Kunst Graz), kjer v letošnjem letu obiskuje 3. letnik pri prof. Annemarie Zeller.

Redno se udeležuje seminarjev priznanih pevcev in pevskih pedagogov, kot so: Alessander Svab, Marvin H. Keenze, Sabina Cvilak, Marijana Lipovšek, Alfred Burgstaller in Dunja Vejzović.

V letih 2007/2008 se je udeležila tekmovanja mladih glasbenikov Slovenije v kategoriji petje. Na regijskem področju Štajerske in Pomurja je prejela zlato priznanje, na državnem tekmovanju pa srebrno priznanje. Istega leta je na mednarodnem pevskem tekmovanju Nikola Cvejić v Srbiji prejela tretjo nagrado. Na tekmovanju German open v Burghausnu leta 2008 je v kategoriji Modern Dance prejela prvo nagrado in zlato priznanje. Udejstvovala se je tudi na drugih državnih baletnih tekmovanjih, kjer je dosegala visoke uvrstitve.

V sezoni 2010/2011 je na avdiciji za opero W.A.Mozarta, Le nozze di Figaro prejela vlogo Barbarine in jo v juniju 2011 pod mentorstvom Instituta 1 KUG-a Graz v MUMUTH, dvorani Gyorgy-Ligeti-Saal tudi premierno izvedla. V naslednji sezoni je v E. Humperdinckovem Janku in Metki pela vlogo Sandmana.

Frank Cramer, mednarodno priznani dirigent, jo je aprila 2011 povabil k sodelovanju na KARL-BÖHM koncertu v dvorani Stefaniensaal Graz. Izvajali so tri stavke iz opere Albana Berga – Wozzeck. Pela je vlogo Marijinega otroka.

Njeni nastopi zajemajo tako klasičen repertoar, kot tudi slovenske zimzelene pesmi, ljudske pesmi ter partizanske pesmi. Nastopala je v Narodnem domu Maribor, Kazinski in veliki dvorani SNG Maribor, muzeju NOB Maribor, klubu KGB Maribor, dvoranah Florentinersaal-Palis-Meran v Gradcu, Stefaniensaal v Gradcu, MUMUTH, Gyorgy-Ligeti-Saal v Gradcu, Minoritensaal v Gradecu, Stadtmuseum Graz, Kulturnem domu v Slovenskih Konjicah, Cankajevem domu v Ljubljani, Žički Kartuziji, dvorcu Zaprešić …

Trenutno pripravlja vlogo Elisette v D.Cimarosinem Tajnem zakonu (Il matrimonio segreto), ki bo v mesecu juliju izvajan v dvorani Gyorgy-Ligeti-Saal v Gradcu.

Projekt

Glasbeni odklop