fagot
Nenad je magisterij zaključil na Fakulteti za glasbo v Beogradu pri prof. Mirku Isaeskem. Ustanovil je pihalni trio in kvintet Beograjske filharmonije in soustanovil ansambel Balkanske komorne akademije. Leta 1995 je nastopil kot solist fagotist z Mediteranskim mladinskim orkestrom, sicer pa je solist fagotist pri Beograjski filharmoniji.

Kot solist je nastopil z različnimi orkestri: Beograjsko filharmonijo, Srbskim vojaškim orkestrom, Beograjskim godalnim orkestrom Dušan Skovran in mnogimi drugimi.

Janković je prejel več nagrad na tekmovanjih, med drugimi tudi prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju za kompozicijo v italijanski Stresi in nagrado oktober v Beogradu.

Zabeležil je številne nastope v vseh večjih mestih v Srbiji in Sloveniji.

Kot komorni glasbenik je sodeloval z mnogimi komornimi zasedbami na najuglednejših festivalih v Srbiji in tujini: Bemus, Nomus, Nimus, Festival Ljubljana, Festival Maribor, 2009 praznovanje Svetovnega dneva glasbe v Parizu in drugod.

Poučeval je na mojstrskih tečajih na ljubljanski Akademiji za glasbo in šest let na poletnih glasbenih delavnicah za pihala v Tivatu, Črni gori.
Svoje znanje je izpopolnjeval na mojstrskih tečajih pri prof. K. Sönstevoldu (SWE) in M. Paezu (Izrael).

Igra na ročno izdelan fagot »Milan Model« izpod rok Živana Šarčevića.

Več o Nenadu Jankoviću