Milena Lipovšek - flavta
Milena Lipovšek je leta 1998 z odliko diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo, kjer je leta 2004 z izvedbo Francaixovega koncerta za flavto in orkester (orkester RTV Simfoniki), zaključila tudi podiplomski specialistični študij.
Od leta 1999 je solo-flavtistka v Simfoničnem orkestru RTV Slovenije. Svoje znanje je izpopolnjevala na mojstrskih tečajih pri mnogih priznanih profesorjih. Je dobitnica več prvih nagrad na državnih tekmovanjih.
Sodelovala je z različnimi orkestri doma in v tujini: Orkester Opere in baleta SNG v Ljubljani, komorni orkester Camerata Labacensis, Mahler Chamber Orchestra, Državni filharmonični orkester OSESP Sao Paolo in Avstralski komorni orkester (Australian Chamber Orchestra).

Kot solistka je večkrat nastopila s Simfoniki RTV Slovenija in posnela več solističnih in komornih del za arhiv Radia Slovenija. Leta 2006 je izšla njena prva zgoščenka z deli ruskih skladateljev za flavto in klavir.
Solistično in v komornih zasedbah je krstno izvedla več del domačih in tujih skladateljev.
Tako kot solistka kot tudi v komornih zasedbah je nastopila v okviru različnih festivalov po Evropi, Braziliji, ZDA in Avstraliji.
Vodi  mojstrske tečaje v Sloveniji (Podsreda,Gornja Radgona), Braziliji, Črni gori in Nemčiji.
Milena poučuje na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani ter na glasbeni gimnaziji v Celju. Njeni učenci dosegajo velike uspehe na državnih in mednarodnih tekmovanjih.