zborovodja
Daniela Candillari deluje kot pianistka, zborovodja in pomočnica dirigenta po Evropi, Severni Ameriki in Aziji. Kot pianistka in učiteljica petja je sodelovala z umetniki, kot so Carol Vaness, Martina Arroyo, Roger Vignoles, Marko Letonja in Håkan Hagegård. 

Candillarijeva je prva glasbenica iz Slovenije, ki je prejela štipendijo Fulbright in znanstveno štipendijo TED. Diplomirala in magistrirala je iz klavirske igre na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu, magisterij iz jazzovskih študij je zaključila na Indiana University School of Music, doktorat iz muzikologije pa na dunajski univerzi.

Priredila je številne recitale po Evropi, Združenih državah Amerike in Kanadi, njeno globoko zanimanje za komorno poustvarjanje in orkestralna dela pa je vodilo k realizaciji številnih posnetkov, ki so nastali v sodelovanju z različnimi evropskimi radijskimi in televizijskimi hišami.

V zadnjih letih se intenzivno posveča multimedijskim projektom, med katerimi velja izpostaviti povabilo švedskega baritonista Håkana Hagegårda k izvedbi projekta Dominicka Argenta From the Diary of Virginia Woolf (Iz dnevnika Virginie Woolf) ter projekta Tureja Rangströma Ur Kung Eriks Visor (Iz pesmi kralja Erika).

 

 

Med njenimi zadnjimi projekti zasledimo tudi recital Northern Lights (Polarni sij) z Ørjanom Hartveitom, video produkcijo Adjustments (Prilagoditve) s Pablom Rodriguezom in Tedom Straussom, produkcijo za program Bravo Channel (Montreal) za televizijsko serijo Shakespeare in Words and Music (Shakespeare v besedah in glasbi) ter recital Les chemins de l’amour (Pota ljubezni) v SNG Maribor. Med njenimi preteklimi pianističnimi angažmaji in njenim delom asistentke dirigenta velja omeniti tudi angažmaje na Indiana University School of Music v Bloomingtonu, na festivalu Lyrique-en-Mer (Belle Ile-en-Mer), poletni operni delavnici Lidal North (v Oslu), inštitutu International Vocal Arts Institute (v Montrealu), Ameriškem inštitutu za glasbene študije AIMS (v Gradcu) in festivalu Brevard Music Festival (v Severni Karolini).

Od sezone 2011/12 deluje kot zborovodja v SNG Maribor. Jeseni 2011 se je predstavila tudi kot skladateljica, ko je napisala in posnela glasbo za priznano predstavo Ženska, ki sem ji bral (SNG Maribor). V maju 2012 je izdala zgoščenko Les chemins de l’amour s sopranistko Andrejo Zakonjšek Krt, pripravlja pa tudi izvirno glasbo za baletno produkcijo v sodelovanju z Valentino Turcu.

Projekti

Festival na ulici